Viure | Reportatge

La ràdio, cada dia més personalitzada

Anna Lladó >> La ràdio no se situa entre les primeres fonts d’informació, segons la majoria d’estudis. De fet, per davant seu hi ha els mitjans online i la televisió. Tot i això, al cotxe, de moment, no té rival. I cada cop guanya més pes en el consum d’informació des dels dispositius mòbils.

El món canvia cada segon i la ràdio també evoluciona. Segons el futuròleg del sector, escriptor i consultor James Cridland, la personalització de continguts és una de les principals tendències dels mitjans radiofònics. Afirma que les emissores saben què ens interessa i intenten proporcionar-nos allò que ens pot agradar.

radio-celebración-mundial

Entre els que marquen tendència hi ha l’aplicació NPR One, de l’emissora pública nord-americana NPR, que ofereix continguts basant-se en els interessos de l’usuari i la seva ubicació. Així, segons les preferències de l’oient i el lloc on es troba, rebrà un tipus d’informació diferent.

Un altre cas és el de la ràdio Capital Xtra, del Regne Unit. Quan escoltes música et dóna la possibilitat de saltar la cançó actual, passant al següent tema que té previst oferir l’emissora. També al Regne Unit, Absolute Radio disposa de sis versions diferents del mateix canal. D’aquesta manera, cadascuna emet un tipus de música diferent: rock clàssic, cançons dels 60, 70, 80, 90 i 2000. Els programes i els presentadors són els mateixos per a totes les emissores, però, cada cop que sona un tema musical, correspon al de l’època que l’oient ha triat prèviament.

frecuencias-de-los-pensamientos

Són només alguns exemples que mostren com el futur de la ràdio passa per la personalització de continguts. En un món que ens bombardeja cada dia amb quantitats enormes d’informació, la personalització és clau.

Anna Lladó és periodista.

annalladoferrer.wordpress.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to Top ↑