Saber | Tribuna

Els minerals de sang i la indústria de telefonia mòbil

Justícia i Pau>>El cicle de conferències “Els dilluns dels drets humans” ofereix, el proper 8 de febrer, una taula rodona per parlar de la situació que es viu als països on es comercia amb recursos naturals per fabricar productes tecnològics.

Del 22 al 25 de febrer tindrà lloc, a Barcelona, el Mobile World Congress, l’esdeveniment més important a nivell internacional en el món de la tecnologia mòbil.

Un esdeveniment que ha donat molt a parlar i que té una relació molt directa amb països com la República Democràtica del Congo, on el comerç dels recursos naturals que es necessiten per fabricar productes tecnològics comporta greus violacions de drets humans i abusos contra la població civil.

El Mobile World Congress té relació directa amb països com la República Democràtica del Congo, on el comerç dels recursos naturals per fabricar productes tecnològics comporta violacions de drets humans i abusos contra la població.

Per parlar-nos de tota aquesta situació que es viu en el país, tindrem el plaer d’escoltar en Pep Mària, doctor en economia i expert en empreses mineres i desenvolupament a l’Àfrica subsahariana; Santiago Fisher, responsable de projectes de la Comissió Justícia i Pau de Bèlgica francòfona; i Carme Altayó, consultora experta en avaluació de projectes de cooperació i en la R.D. del Congo. La moderadora serà la periodista Rita Marzoa.

CARTELL5ddhhwebEn algunes regions del món, com la República Democràtica del Congo (RDC) immersa en un conflicte armat des de més de 15 anys, l’aprofitament i el comerç dels recursos naturals ha permès finançar-se als actors implicats, autors de greus violacions de drets humans i abusos contra la població civil.

A la RDC es produeixin minerals com l’estany, tungstè, tàntal i or, presents en ordinadors, telèfons mòbils, cotxes, o joies. Som conscients que al consumir productes elaborats amb minerals provinents de zones en conflicte, estem alimentant la violència en detriment dels drets humans, de la pau i del desenvolupament?

Quines actuacions són necessàries per exigir a les empreses proveir-se de forma responsable i que la producció i comercialització de productes tecnològics no alimenti conflictes armats?

PONENTS:

  • Pep Mària, sj, doctor en economia i professor de l’Institut d’innovació social d’ESADE. Expert en empreses mineres i desenvolupament a l’Àfrica subsahariana.
  • Santiago Fisher, responsable de projectes de la Comissió Justícia i Pau de Bèlgica francòfona.
  • Carme Altayó, consultora experta en avaluació de projectes de cooperació i en la R.D. del Congo.

MODERADOR/A:

  • Rita Marzoa, periodista.

Dia: 8 de febrer de 2016

Hora: 19 h

Lloc: Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria, 13). Barcelona

L’entrada és lliure i no cal inscripció prèvia.

Aquesta taula rodona forma part del cicle Els Dilluns dels Drets Humans.

Article publicat a www.justiciaipau.org 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to Top ↑