Saber | Tribuna
Una generació enganyada?
El periodista i escriptor maresmenc Rafael Vallbona acaba de publicar el llibre De contents a enganyats. Ara que tenim cinquanta anys (Edicions 62).
En el seu nou treball, De contents a enganyats, a mig camí de l’autobiografia, la crònica sentimental i la crítica sociopolítica, l’autor recorre el període entre la transició i l’actualitat per fer balanç d’on han anat a parar els somnis d’aquells joves dels anys setanta que van viure les primeres passes de la democràcia convençuts que el futur del país era a les seves mans. Uns joves, plens d’esperances, que creien que amb esforç construirien un nou país, modern, culte, lliure i just.
L’autor recorre el període entre la transició i l’actualitat per fer balanç d’on han anat a parar els somnis d’aquells joves dels anys setanta que van viure les primeres passes de la democràcia
Ara amb cinquanta i pocs anys el món d’avui els queda llunyà. En mig de la crisi, l’atur, la corrupció i la ineptitud, s’adonen que aquella il·lusió de construir un nou país lliure i just tan sols va ser un miratge frustrant. La societat es dessagna, les seves vides trontollen i fins i tot el futur dels seus fills és ple d’incertesa. El seu és un món d’ahir. Fruit de l’experiència personal, De contents a enganyats és un relat crític de l’ascensió i la caiguda d’una generació.
Rafael Vallbona és autor d’una cinquantena de llibres de tota mena entre novel·les, no ficció, poemaris i llibres de viatges; alguns dels quals han estat traduïts a diversos idiomes i altres han estat premiats amb el Just Manuel Casero de narrativa, l’Amat Piniella i el Néstor Luján de novel·la històrica, el Columna Jove i el Ramon Muntaner de novel·la juvenil, el Ciutat de Tarragona i els Jocs Florals de Barcelona de poesia o l’Ernest Udina de periodisme, entre d’altres.Col·laborador habitual a premsa, ràdio i televisió, és també professor a la Facultat de Comunicació Blanquerna.